lauantai 30. joulukuuta 2017

RUUDUN TAKAA- joulutarinat 2017

Voi tätä Suomen luontoa täällä Etelä-Suomessa kun ei maassa enää tahdo olla joulukuussakaan vielä lunta. Tänäkin vuonna sitä on odotettu että pääsisi ulkokuvauksia tekemään mutta harvassa on ollut lumiset päivät. Jälleen pitää koettaa ennakoida ja tehdä kevään aikana lumisia kuvauksia ensi joulukuuta ajatellen.


Maisemointi on oma työnsä kanssa kun koettaa saada aikaiseksi lumisen talvimaiseman. Tässä piti lasten hiekkalapiolla hakea mahdollisimman valkoista lunta että sain nämä kuvaukset tehtyä tonttujen eläinten ruokinnasta- ulkona ei maassa ollut juurikaan lunta. 


Talvisaikaan ulkokuvauksissa tietenkin kaikki lumistuu ja sisällä onkin edessä kaiken rekvisiitan kuivaus. Viime talvelta opin kun vahingossa yhdelle tontulle jäi tonttuasu ylle kuvausten jälkeen että punaisista tonttuasuista lähtee nukkapintaan väriä ja yksi tontuistani sai punaisen värityksen itselleen. Joten jokainen kuvauksissa oleva tonttukin pitää riisua ja laittaa vaatteetkin erikseen kuivumaan. 


Tämän vuoden talvikuvat otettu ihan omassa pihassa ja pienellä alueella. Tässä kuvaustilanne menossa...  Aina kun ei pääse suoraan luontoon kuvaamaan, niin pitää improvisoida. Tällä kuvauskerralla oli maassa kunnolla lunta peräti kahden päivän ajan, mutta nopeasti sekin suli pois. 


Aikamoista asettelua ja sormet meinaa jäätyä, samoin kuin kamera meinaa sanoa sopimuksensa irti. Ja kuvausten jälkeen taas kaikki kuivumaan.


Pyry-Petteri löysi tonttutehtävänsä mutta paljon jäi tarinoita kertomatta. Onhan kuitenkin isoon vitriini kaappiin valmistumassa joulutalo omine huoneineen. Laitan tähän vielä muutaman maistiaiskuvan ensi vuotta ajatellen, miltä talossa huoneet näyttää =) Ensi vuonna sitten päästääkin uusiin seikkailuihin ja päästään tutustumaan lisää uusiin tonttuihin. Tonttuesittelysivuille koetan pikku hiljaa saada esiteltyä kaikki sylviatunturin tontut, heillä kuitenkin on kaikilla oma nimensä ja tehtävänsä. 




Joulutalossa on joulu ainainen ja vihdoin saan esille viimeisen reilun 2vuoden aikana hankitut joulutarvikkeet esille ja näkyviin =) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti